Izjava za vračilo temeljnega dohodka od 11. maja

06. 05. 2020

Samozaposleni, kmetje, družbeniki in verski uslužbenci, ki so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za dodelitev izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka ali želijo uveljavljati druge pomoči, ki se s to izključujejo, bodo lahko to storili od 11. maja naprej. Takrat bo v eDavkih na voljo posebna izjava.

"Od 11. maja naprej bo za ta namen zgolj v eDavkih objavljena posebna izjava, ki je v papirnati obliki ne bo mogoče vložiti. Na podlagi te izjave bo Finančna uprava RS (Furs) upravičencem izdala odločbo o vračilu sredstev," so danes sporočili iz Fursa.

Upravičenci lahko na podlagi zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije novega koronavirusa in omilitev njegovih posledic za državljane in gospodarstvo prejeta sredstva vrnejo. To lahko storijo na podlagi vročene odločbe. Nove odločbe bo Furs vlagateljem praviloma vročil prav tako prek sistema eDavki.

Izjavo glede vračanja sredstev, ki so jih upravičenci prejeli na podlagi drugih ukrepov iz tega zakona, bo Furs pripravil naknadno, so napovedali.


Vir: STA
Nazaj

Priročnik Osebne odgovornosti direktorjev

Prednosti priročnika in portala Osebne odgovornosti direktorjev

  • poslovali boste v skladu z aktualno zakonodajo,
  • izognili se boste nepotrebnim tveganjem,
  • hiter in enostaven dostop do vsebin kadarkoli in kjerkoli.